Popis
Vína ve ZLATÉ ŘADĚ jsou naše prémiová. Jsou to plná vína s komplexním charakterem, u kterých je třeba se zastavit a vychutnat. Před lisováním se využívá naležení hroznů. Vína leží minimálně 10 měsíců ve sklepě v dřevěných sudech a vyzrávají na jemných kvasničních kalech, bez použití oxidu siřičitého. Minimalizace enologických zásahů, lahvování bez filtrace. Zvládnou i vydatnější pokrm a jsou vhodná k delší archivaci. Vhodné před konzumací dekantovat.
V kartonu najdete 6 vín:
Chardonnay 2019 - Kvasilo a následně zrálo 12 měsíců na kvasnicích ve starých dubových sudech typu barrique, nefiltrováno, minimum SO2. Krémová struktura. Tóny vanilky, dřeva, medu a oříšků. Seriózně svůdné.
(0,75l, 2019, Pozdní sběr, suché; 13,5 %obj., zbytkový cukr 0,1 g/l, kyseliny 6,0 g/l)
Veltlínské zelené 2018 - Macerace 48 hodin. Kvasilo a následně 12 měsíců zrálo v akátovém sudu, nesířeno, nefiltrováno. Kořenité s tóny akátového medu.
(0,75l, Pozdní sběr, suché; 12 %obj., zbytkový cukr 0,1 g/l, kyseliny 7,2 g/l)
Ryzlink rýnský 2018 - Macerace 24 hodin. Kvasilo a následně zrálo 12 měsíců na kvasnicích v dubovém sudu, nesířeno, nefiltrováno. Nespoutaný projev, v chuti sušené ovoce.
(0,75l, Pozdní sběr, suché; 12 %obj., zbytkový cukr 0,2 g/l, kyseliny 6,9 g/l)
Pinot noir 2018 - Zrálo 18 měsíců ve starších malých dubových sudech, nefiltrováno, nesířeno. Projev svařákového koření a sušeného ovoce.
(0,75l, 2018, Pozdní sběr, suché, 13 % obj., zbytkový cukr 0,1 g/l kyseliny 6,4 g/l)
Frankovka 2019 - Zrálo 18 měsíců ve starších dubových sudech, nefiltrováno, nesířeno. V chuti lze cítit červené peckovité ovoce, jako například višně či třešně.
(0,75l, 2018, MZV, suché; 12,5 % obj., zbytkový cukr 0,1 g/l kyseliny 6,1 g/l)
Veltlínské zelené 2016 - Likérové víno. Dolihované naší vínovicí. Zrálo 3 roky v sudech. Projev kandovaného ovoce, křížal s dotekem oříšků. Sladké.
(0,5 l, 16%obj., 96g/l zbytkového cukru, sladké)